Aquí us deixem unes quantes sopes revitalitzants!
Les sopes revitalitzants
En aquesta nova entrada de blog us parlarem de sopes revitalitzants. I és que existeix una infinitat de possibilitats respecte a barreja d’ingredients i sabors. I a més són perfectes per a hidratar i tonificar el cos ja que el seu principal ingredient és l’aigua.
Així doncs, si després d’un mal dia quan arribem a casa, abans d’obrir la farmaciola, anem a preparar una bona sopa! I ja ens confirmareu que tenen un alt poder curatiu, físic i espiritual.
Segons els aliments que farem servir, així com la seva forma de cuinar-los, ens ofereixen una gran varietat de possibilitats. I ara a l’hivern ens poden servir de font de calor a la vegada que ens fan passar la gana. Però és que a més, tot això ho aconsegueixen amb un baix aport calòric.

Les propietats nutritives variaran segons els ingredients que utilitzem
Verdures
- Carbassó: hidrants i depuratiu
- Algues: font de minerals, elimina les toxines, controlen el pes i baixen el colesterol
- Ortigues: redueixen la pressió arterial i aporten vitamines
Llegums
- Són diurètiques i contenen arginina, de manera que ajuda a regular el sucre a l'organisme
Germinats
- Són rics en aminoàcids essencial i minerals
- A més, són fàcils de digerir
Espècies
- Segons la dolència, podem cercar alguna espècie adequada i afegir-la a la sopa
- Augmenten l'aport nutricional
- Fonoll: antiespasmòdic i elimina gasos
- Cúrcuma: bona pel fetge i afavoreix les digestions
Arrels
- Gengibre: sudorípara, accelera el metabolisme, genera calor, redueix els refredats i millora l'assimilació de nutrients
- Ginseng: eleva els nivells vitals i ajuda a recuperar forces en cas de superar una llarga malaltia
Tubercles
- Patata
- Moniato: ric en vitamina A, elimina toxines i alleugera inflamacions

I ara passem a les receptes concretes:
Sopa per l'anèmia
- Ceba / All / 3 tasses de fulles de crèixens / 1 patata / 1 Litre d'aigua
- Cuinar 20 minuts
Sopa per aportar energia
- 1 Ceba / 3 remolatxes / ½ carbassa / ¼ de pollastre blanc / 5 tasses d'aigua
- Cuinar de 20 a 30 minuts
- Condimentar amb sal de l'Himalaya, fines herbes i llimona
Sopa anti-esgotament
- 2 cebes / 2 pastanagues / ½ carbassa / 1 tomàquet / 2 talls d'api
- Cuinar 10 minuts a foc lent
- En un altre recipient, cuinar 6 cullerades de civada en ½ litre d'aigua i bullir
- Barrejar tot i cuinar 5 minuts més. Afegir sal de l'Himalaya
Sopa per a estimular el sistema immunològic
- 1 ceba/ 3 peces d'all / 2 pastanagues / suc d'una llimona / 15 fulles d'espinacs
- Coure fins que les verdures estiguin toves i deixar reposar
Sopa per a combatre els refredats
- 3 peces de pollastre / 2 pastanagues / 2 cebes
- Cuinar entre 2 i 3 hores
- Incorporar 3 peces d'all aixafat, Sal de l'Himalaya, pebre de caiena i anet