La cúrcuma: una espècie estrella

in Informació, Ingredients 14/06/2021
Si no ho sabies, es tracta d'un superaliment!!!

Superaliment amb poders...

La cúrcuma presenta unes propietats antiinflamatories pel seu alt contingut en antioxidants que la converteixen en un superaliment. 

Provés de l’arrel d’una planta de la família del gengibre, d’aquí que comparteixin tants beneficis.

El seu sabor és picant i amarg, i per això s’utilitza en salses i guisats de l’Orient i al sudest d’Àsia. De fet, forma part del Curry (barreja d’espècies provinent de la medicina ayurdèvica Índia).

També està molt present a l’indústria alimentària actual (la veureu amb la nomenclatura E-100), i és utilitzada com a colorant groc en formatges, mantegues i mostassa.

Prové d’una arrel de la família del gengibre, i per això comparteixen moltes propietats.
Cúrcuma - Blog Anna Ricart - Coach Nutricional
CÚRCUMA

Com actua a l'organisme?

Els seus efectes són evidents en diferents parts del nostre cos:

Cúrcuma - Blog Anna Ricart - Coach Nutricional

Com fer-la servir a la cuina?

És molt utilitzada en sopes, guisats, salses, verdures, amanides, arrossos, llegums…

Una cullerada de postres és la mesura correcta a utilitzar.

Combina molt bé amb altres espècies (comí, pebre…).

Propostes de receptes

Us proposem un pollastre al curry o una cúrcuma latte (cuina moderna), que és un substitut del café consistent en una barreja de beguda vegetal, cúrcuma i canyella.

    Open chat
    1
    Parlem...?
    Hola! ¿Te ha parecido interesante esta información? Si quieres, podemos comentarlo...