Avui parlem de… la pastanaga!!!
Tot allò que ens aporta aquesta verdura taronja...
La pastanaga
Una nova entrada de blog on us parlarem d’aquesta verdura que ens encanta. I és que ens aporta vitamines, minerals i antioxidantes; i tot, amb molt baix poder calòric.

LA PASTANAGA
Les propietats que ens aporta són, bàsicament, degut al seu aport de vitamines, minerals i antiaoxidants.
Beneficis per a la vista
- Porta un alt percentatge en beta carotens
- Frena l'envelliment prematur de la visió
- Protegeix la retina
- Evita l'aparició de cataractes
Beneficis per a les dents
- Porten un alt percentatge en flúor, que és el mineral fonamental per a cuidar l'esmalt.
- Menjades crues, fortaleixen les dents i les genives, evitant que els bacteris s'adhereixin a les dents
Beneficis digestius
- Calma les molèsties gàstriques i l'excès d'acidesa
- És rica en fibra, de manera que preveu l'estrenyiment i el dolor d'estòmac
Beneficis renals
- Estan formades per un alt percentatge d'aigua
- Ajuden a diluir alguns càlculs renals
Beneficis per a la pell
- Al ser font de vitamines A, B i C, ajuden a la ràpida curació de la pell
Beneficis per al cervell i la ment
- Alleugereixen la ment cansada ja que són riques en potassi i fósfor
- Precisament aquests dos elements, restauren els nervis fets malbé
Beneficis per a les ungles
- Els carotens que inclou es transformen en retinol, que ajuda a enfortir les ungles i el cabell
Beneficis per a la lactància
- Present un alt contingut en minerals i enzims que afavoreixen la producció saludable de llet materna

I ara passem a les receptes concretes:
Pastanagues glassejades
- 6 pastanagues / Xarop d'Àgave / Sal de l'Himalaia / Pebre / AOVE / Romaní sec / Mostassa Dijon
- Tallar les pastanagues en bastonets gruixuts i posar-los al forn fins que quedin tovets.
- Preparar el condiment amb la resta d'ingredients.
- Treure-les del forn, barrejar amb el condiment i col·locar de nou al forn dos minuts més.
Crema lleugera de pastanagues
- 6 pastanagues / 2 cebes / 150 mL de beguda vegetal / AOVE / Sal de l'Himalaia.
- Pelar i tallar les pastanagues i les cebes. Posar-les en un recipient a bullir amb aigua durant 15 o 20 minuts. Posar al recipient de la batedora les verdures bullides amb una mica d'AOVE i la beguda vegetal. Triturar fins a aconseguir la textura desitjada (anar afegint beguda vegetal si fos convenient).
- Condimentar amb Sal de l'Himalaya.
Carrot Cake
- 450g de pastanaga ratllada / 400g de sucre de coco / 350g d'oli de coco / 4 ous / 240g de farina integral / 10g de canyella / 5g de Sal de l'Himalaia
- Barrejar el sucre de coco amb l'oli. Incorporar els ous un a un. Incorporar la resta dels ingredients secs i les pastanagues ratllades. Barrejar durant 3 minuts.
- Disposar la barreja en un motlle untat amb oli i posar-lo al forn prèviament calentat a 175º, durant 35-40 minuts. Podeu comprovar si està fet quan amb un escuradents el punxeu i surt sec. Deixar refredar i cobrir amb un topping de formatge.
- Pel topping de formatge, barrejar formatge untable amb sucre de coco fins a aconseguir una barreja homogènia i fina.